Hoe kun je gezond afvallen in 4 weken

Dorine October 6, 2014 0

Wil je graag in een maand tijd de overtollige kilo’s kwijt en je strak en fit voelen? Dan kan als je onderstaande tips volgt, je hebt echter wel veel doorzettingsvermogen en discipline nodig.

Motiveer jezelf om binnen 4 weken af te vallen

gezond afvallenZonder motivatie houdt je het niet vol. Stel daarom een realistisch doel dat je wilt bereiken, bijvoorbeeld 5 kilo in plaats van 15 kilo afvallen. Je kunt als je het doel bereikt hebt jezelf een beloning geven. Denk bijvoorbeeld aan nieuwe kleding, naar een concert, een vakantie etc. Iets wat jou kan motiveren om door te zetten.

Tips om gezond af te vallen

  1. Ga samen met iemand sporten. Je zegt minder snel af als je een afspraak hebt staan en samen ga je netietsje harder er tegen aan.
  2. Drink minimaal 2 liter water per dag. Denk je dat dat veel is? Drink dan steeds als je in de keuken komt een glas of vul een karaf met 2 liter water en zorg dat deze op is aan het eind van de dag. Water bevordert de stofwisseling en zorgt voor een snellere afvoer van afvalstoffen.
  3. Eet 7 keer per dag. Eet gezonde tussendoortjes in plaats van drie grote maaltijden. Door het eten van tussendoortjes eet je ook minder bij de hoofdmaaltijden. Kies als tussendoortje voor een cracker of fruit. Ook kun je een rijstwafel of plak ontbijtkoek nemen.
  4. Sport minimaal een uur per dag, voor mensen die willen afvallen is het zelfs 90 minuten. Het gewichtsverlies zal dan veel sneller gaan, waardoor je extra gemotiveerd blijft en je doel makkelijker zult bereiken. Kies bijvoorbeeld voor elke dag een wandeling na het eten of ga naar de sportschool en volg cardio-lessen.
  5. Ga zwemmen. Ga elke week een uur zwemmen als je niet van de sportschool houdt. Met zwemmen gebruik je al je spieren, zeker voor de rugspieren is zwemmen goed, ook voor mensen met extreem overgewicht is zwemmen goed omdat de gewrichten op die manier niet belast worden. Hoe kun je zwemmen leuk maken? Stel bijvoorbeeld een aantal baantjes per uur als doel en leg de lat iedere week hoger. Ook kun je verschillende typen slagen zwemmen en je zelf aan het eind belonen in het bubbelbad of de sauna. Onderhand heb je wel even 500 calorieën verbrand.
  6. Drink geen alcohol gedurende de 4 weken. Gezond afvallen houdt in dat je geen alcohol mag drinken. Alcohol bevat veel calorieën (7 per gram). Het is zonde om je verloren gewicht door een biertje of wijntje te laten verpesten.
  7. Ga je huis goed schoon maken. Ga lekker de vloer dweilen, stofzuigen, deuren boenen, ramen zemen, opruimen, maakt niet uit wat. Het zijn niet de leukste klusjes, maar het je huis wordt er wel netjes van, met als resultaat ongeveer 350 calorieën per uur verbranden.

Gezond afvallen geeft de beste resultaten

Als je op een gezonde manier afvalt is dit veel beter voor je lichaam. Je valt dan iets minder snel af maar de resultaten zijn wel blijvend. Met bovenstaande tips zul je zeker een heel eind komen. Wil je toch strenger aan de slag? Misschien is het soepdieet dan wat voor jou!

Leave A Response »